Hiustenhoidon 101 – kaikki mitä sinun tulisi tietää, 6 yksinkertaista vinkkiä

Oletko koskaan ihan tosissasi sukeltanut hiustenhoidon saloihin? Tässä sinulle minikurssi tärkeimmistä asioista, jotka sinun on hyvä tietää: mitä kannattaa tehdä ja mitä ehdottomasti välttää!

Mitä kannattaa tehdä, ”Do’s”

1. Käytä tuotteita, jotka on tarkoitettu sinun hiustyypillesi

Ei kannata aliarvioida tuotteiden sopivuuden merkitystä juuri sinun hiuksillesi. Käytä siis värjätyille hiuksille tuotteita, jotka on tarkoitettu käsitellyille hiuksille, samoin esim luonnonkiharaisille hiuksille (jotka usein ovat kosteusköyhiä) löydät taatusti erityisesti niille tarkoitettuja tuotteita. Täsmätuote auttaa sinua ylläpitämään hiuksesi juuri niin hyväkuntoisina kuin mahdollista!

2. Käytä hiusnaamoita ennen hoitoaineen käyttöä

Mikäli haluat hiusnaamion tekevän tehtävänsä, levitä se hiuksiisi heti pesun jälkeen ennen hoitoainetta. Shampoo avaa hiussuomuja kun taas hoitoaineen tehtävänä on sulkea ne. Eli mikäli levität naamion vasta hoitoaineen jälkeen, hoidat periaatteessa vain hiusta ulkoapäin eikä naamio pääse hiussuomun sisään.

3. Suojaa hiuksesi auringolta

Aurinko haurastaa hiuksiasi. Käytä esim aurinkosuojaa sisältäviä hiussuihkeita, sen lisäksi on aina hyvä pitää hattua tai lippistä hiusten sekä hiuspohjan suojana.

Vältä näitä ”Don’ts”

4. Älä pese hiuksiasi päivittäin

Mikäli peset hiuksiasi päivittäin, huuhtelet myös luonnolliset öljyt pois, joiden tarkoituksena on pitää hiukset kosteana. Tämä itseaiheutettu kuivuus hiuksissa luonnollisesti haurastuttaa myös hiusta pitemmän päälle. Hiukset eivät enää kiillä kuten ennen ja sitähän me emme toki halua! Lisäksi hiuspohjasi todennäköisesti rasvoittuu entisestään jokapäiväisestä pesusta, koska pesu kuivattaa hiuspohjaa ja se alkaa  tuottamaan lisää rasvaa kompensoidakseen kuivuuden. Käytä mieluummin kuivashampoota pidentääksesi pesuvälejä.

5. Älä harjaa märkää tukkaa

Hiukset katkeilevat ja irtoavat helpommin, jos harjaat niitä märkänä. Yritä siis selvittää hiukset ennen pesua. Jos sinun kuitenkin pitää niitä pesun jälkeen selvittää, ota mieluummin harvahampainen kampa. Tai selvitä ne suihkussa hoitoaineen vielä ollessa hiuksissasi. Näin vältät parhaiten hiusten katkeilua.

6. Älä ”kaada” määräämättömästi shampoota hiuksille

Oikeastaan puhdistusta tarvitsee hiuspohjasi, ei niinkään hiukset. Latvat yleensä vaativat vähemmän toimenpiteitä ollakseen liasta ja rasvasta vapaat. Liiallinen shampoon käyttö voi todella olla myös jopa haitallista hiuksillesi. Hiero siis shampoo aluksi hiuspohjaasi ja käytä vaahto pituuksille tai yksinkertaisesti jätä latvat ilman shampoota. Latvat nimittäin pääsevät pesusta osalliseksi joka tapauksessa kun huuhtelet shampoon pois päästäsi.

Suosittelemme

All Soft Heavy Cream 250ml

Redken
Lue enemmän

Dry Shampoo 224ml

Fudge
Lue enemmän

Detangling Comb Comb

GHD
Lue enemmän
Kerro ystävillesi!