Hiustenhoidon 6 parasta vinkkiä

Tässä minikurssimme hiustenhoidon tärkeimpiin oppeihin: mitä kannattaa tehdä ja mitä ehdottomasti välttää.

Nordicfeelin trenditiimi

Tee näin

1. Käytä tuotteita, jotka on kehitetty sinun hiustyypillesi

Hiustuotteiden sopivuuden merkitystä hiusten hyvinvointiin ei kannata aliarvioida. Käytä värjätyille hiuksille tuotteita, jotka on suunnattu käsitellyille hiuksille ja samoin esimerkiksi luonnonkiharat, (usein myös kosteusköyhät) hiukset hyötyvät erityisesti niille tarkoitetuista tuotteista. Täsmätuotteet auttavat sinua ylläpitämään hiuksesi hyväkuntoisina!

2. Käytä hiusnaamoita ennen hoitoainetta

Mikäli haluat hiusnaamion tekevän tehtävänsä, levitä se hiuksiisi heti pesun jälkeen ennen hoitoainetta. Shampoo avaa hiussuomuja ja hoitoaineen sulkee ne. Mikäli levität hiusnaamion vasta hoitoaineen jälkeen, hiuksen pinta saattaa jäädä karheaksi. Mikäli naamio on erittäin hoitava, voit jättää hoitoaineen pois.

3. Suojaa hiukset auringolta

Aurinko haurastaa hiuksia. Suosittelemme suojaamaan hiukset ensisijaisesti vaatteilla, mutta myös aurinkosuojan sisältävästä hiussuihkeesta saattaa olla apua.

Älä tee näin

4. Älä pese hiuksiasi päivittäin

Mikäli peset hiukset päivittäin, huuhtelet hiuksista myös luonnolliset öljyt, joiden tarkoituksena on suojata hiuksia ja pitää ne joustavina. Liiallisen pesun aiheuttama kuivuus haurastuttaa hiusta ja voi tehdä siitä kiillottoman. Mikäli peset hiuksia liian tiuhaan, myös hiuspohja saattaa ruveta rasvoittumaan nopeammin. Koska pesu kuivattaa hiuspohjaa, se alkaa tuottaa lisää rasvaa kompensoidakseen kuivuutta. Kuivashampoo on hyvä keino pidentää pesuväliä.

5. Älä harjaa märkää tukkaa

Hiukset katkeilevat ja irtoavat helpommin, jos harjaat niitä märkänä. Yritä selvittää hiukset ennen pesua. Mikäli hiukset pitää harjata märkänä, suosittelemme valitsemaan harvahampaisen kamman tai selvittämään hiukset suihkussa hoitoaineen vaikutusajalla.

6. Älä yliannostele tuotteita

Shampoota tarvitsee pääasiassa hiuspohja, eivät niinkään hiusten pituudet. Hiero shampoo aluksi hiuspohjaan ja hyödynnä hiusten pituuksissa pelkkä vaahto. Latvat peseytyvät joka tapauksessa kun huuhtelet shampoon, joten niitä ei yleensä tarvitse edes erikseen pestä.

 

Suosittelemme

  1. Good To Go 250 ml

    Löwengrip
  2. Detangling Comb

    ghd
Kerro ystävillesi!