Kauneusvinkit herkälle iholle

Ihoterapeuttimme Maggin parhaimmat vinkit herkkäihoiselle

NordicFeel Lifestyle

Sinulla on herkkä iho, jos…

se ärsyyntyy ja alkaa punoittamaan helposti. Jos ihosi on kireähkö, hilseilevä ja ohut ja verisuonia on näkyvissä, olet todennäköisesti herkkäihoinen. Iho voi olla herkkä riippumatta ihotyypistä. Toisin sanoen herkkäihoinen voi toisaalta kärsiä kuivasta ihosta ja silti myös aknea on havaittavissa. Ihosi voi myös reagoida tiettyihin ihonhoitotuotteisiin tai ulkoisiin ärsytyksiin kuten kylmään, kuivaan ilmaan, aurinkoon tai kuumuuteen.

Miksi sinulla on herkkä iho?

Syyt löytyvät usein hormonaalisista muutoksista mutta myös pitkään jatkuneesta ihotyypille väärien tai liian vahvojen ihonhoitotuotteiden käytöstä, mikä taas johtaa ihon vastustuskyvyn alenemiseen. Tietenkin stressi, sairaudet, unettomuus ja epäterveellinen ruokavalio voivat lisätä entisestään ihon herkkyyttä.

Näin hoidat herkkää ihoa

Suojaa ihosi auringolta. Ole tarkka ja valitse ainoastaan tuotteita herkälle iholle, tuotteita, jotka sisältävät rauhoittavia ja hoitavia ainesosia. Vältä verenkiertoa stimuloivia tuotteita ja valitse herkälle iholle suunnatut meikkituotteet.

Yleisimmät virheet herkän ihon hoidossa

Koska saatat olla erityisen herkkä säätilan muutoksille, liialliselle ihonhoidolle, auringonvalolle tai voimakkaasti maustetulle ruualle, on tärkeää, että käytät ihonhoitotuotteita, jotka rauhoittavat ja uudistavat ihoa. Muista myös rasvata ihoasi riittävästi suojaavilla voiteilla. Suositeltavaa on käyttää päivävoidetta suojakertoimella läpi vuoden.

Vältä myös kasvojen pesua  liian lämpimällä vedellä ja huolehdi siitä, että puhdistus- ja meikinpoistoaineesi on herkälle iholle tarkoitettu.

Vinkki! Hankkiessasi uuden tuotteen testaa sitä ensin kolmena yönä siten, että levität sitä korvien etuosaan. Mikäli et saa minkäänlaista reaktiota tai ihottumaa tuotteesta, voit huoletta käyttää sitä koko kasvoille.

 

Biosource Fresh Foam Hydra-Toning Cleanser 150ml

Biotherm
Lue enemmän

BioCalm Optimal Comfort Rescue Oil 30ml

estelle & thild
Lue enemmän

Intensive 24hr Moisturiser 50ml

Bulldog
Lue enemmän

Herkkä Gentle 3in1 Makeup Melting Wipes 25Pcs

Lumene
Lue enemmän
Kerro ystävillesi!