Kauneusvinkit sekaihoiselle

Sekaiho on tyypillisin ihotyyppi, mutta myös vaativin hoidettava. Tässä muutama vinkki tuotteista, jotka sopivat erinomaisesti sekaiholle.

NordicFeel Lifestyle

Sinulla on sekaiho mikäli….

… ns. T-alue (otsa, nenä ja leuka) on rasvoittuva ja iho poskilla, silmien ympärillä ja kaulalla on sitä vastoin kuiva. Rasvoittuvat ja kuivat alueet voivat myös vaihdella, pääasia, että tunnistat molemmat ääripäät kasvoillasi.

Miksi sinulla on sekaiho?

Yleensä sekaiho on perinnöllistä, mutta syy saattaa löytyä myös siitä, että käytät ihotyypillesi vääriä tuotteita. Miksi juuri sitten T-alueella iho on usein rasvoittuvampaa, johtuu siitä, että alueella on keskittynyt enemmän talirauhasia kuin muualle ihoasi.

Näin pidät huolta sekaihostasi

Sekaiho on tavallisin ihotyyppi, mutta se on myös vaativin hoidon suhteen. Luo itsellesi ihonhoitorutiini, jossa huolellisesti ja päivittäin käytät tuotteita, jotka tasapainoittavat talirauhasten tuontantoa ja samanaikaisesti syväkosteuttavat ihoasi. Muista, että ihosi eri alueet tarvitsevat erilaista huolenpitoa. Suorita hellävarainen kuorinta 1-2 kertaa viikossa ja levitä sen jälkeen syväpuhdistava kasvonaamio rasvoittuville alueille.

Tyypillisimmät hoitovirheet sekaiholle

Aivan kuin rasvoittuvallakin iholla tyypillistä on käyttää tuotteita, jotka kuivattavat T-alueen rasvoittuvuutta ja huonoa ihoa. Tämä kuitenkin ainoastaan heikentää ihosi tasapainoa entisestään ja edistää talirauhasten vieläkin aktiivisempaa toimintaa.
Huom! Ihotyyppisi muuttuu iän myötä ja myös vaihtelee vuodenaikojen mukaisesti. Tee ihoanalyysi, mikäli tunnet olevasi epävarma ihotyypistäsi. Jotta voit käyttää oikeita tuotteita, on sinun myös tunnettava ihosi. Ja oikeat tuotteet saavat ihosi kukkaan!
Lue myös: Ihonhoito-opas: Valitse oikeat tuotteet juuri sinun ihotyypillesi

Suosittelemme

Lähde Matt Hydration 24H Cream-Gel 50ml

Lumene
Lue enemmän

911 Pro Gel Multi-purpose Propolis Serum 30ml

Hey Honey
Lue enemmän

Aroma Cleanse Essential Cleansing Milk 200ml

Decléor
Lue enemmän

Scrub & Mask 55ml

Filorga
Lue enemmän
Kerro ystävillesi!