Fougère – aromaattinen, vihreä & puinen

Avaamme termin ja kerromme miltä fougère-hajuvesi voi tuoksua.

Mikä on fougère?

Fougère tai aromaattinen fougère, joksika sitä myös kuulee kutsuttavan, on osa sitrus- ja puu-tuoksuperhettä. Nimi tulee alunperin ranskan kielestä ja se tarkoittaa ”saniaisen kaltaista”. Fougère on kombinaatio useasta eri alakategoriasta ja isoista tuoksuperheistä: aromaattinen, vihreä ja puinen. Tavallisimmin fougère-tuoksu löytyy miesten hajuvedestä, mutta on olemassa myös muutama naisten hajuvesi, jotka luokitellaan fougère-tuoksuiksi.

Tuoksunuotit

Fougère-tuoksua voi kuvailla aromaattiseksi, vihreäksi ja puiseksi. Jotta hajuvesi voidaan luokitella fougèreksi, tulee sen koostua laventelista, ekmossasta ja kumariinista. Kumariinissa on makea ja yrttimäinen tuoksu, joka muistuttaa kuivattua heinää tai vastaleikattua ruohoa. Muita tavallisia fougère-hajuveden tuoksunuotteja ovat bergamotti ja geranium.

Fougère naisten hajuvedet

 1. Girls Can Do Anything 30 ml

  Zadig & Voltaire

  Zadig & Voltaire Girls Can do Anything on voimaannuttava tuoksu täynnä tyttöenergiaa ja estottomuutta. Odottamaton fougére yhdistyy yliannostukseen saniaista ja yhdessä ne luovat täydellisen tasapainon appelsiininkukkien ja tonkapapujen kanssa. Pohjatuoksussa löytyy vaniljaa ja myskiä, jotka tuovat tuoksulle aistikkaan ja naisellisen pohjan.

  62,95 € Loppuunmyyty Saatavilla eri kokoja

Fougère miesten hajuvedet

 1. Pour Homme Dylan Blue 30 ml

  Versace

  Moderni ja raikas tuoksu ajattoman tyylikkäässä pullossa on täynnä luonnetta ja yksilöllisyyttä, joka korostaa miehen karismaa. Hienostunut fougère-saniaistuoksu, jossa bergamotti ja greippi yhdistyvät moderniin viikunanlehteen antaen tuoksulle Välimerelle tyypillisen raikkauden. Veden elementit tuovat syvyyttä tuoksuun.

 2. Bois De Yuzu 50 ml

  Karl Lagerfeld

  Karl Lagerfeld Bois de Yuzu EDT on maskuliininen, raikas ja puumainen tuoksu jossa on nuotteja huurteisesta inkivääristä, mandariinista, yuzupuusta, muskatellisalviasta, papyruksesta ja sammaleesta.

 3. Eternity Man 50 ml

  Calvin Klein

  Puinen miesten tuoksu salvian, laventelin ja sypressin tuoksunuoteilla.

  78,50 € Loppuunmyyty Saatavilla eri kokoja
Kerro ystävillesi!