Ihonhoito-opas: Valitse oikeat tuotteet juuri sinun ihotyypillesi

Ihosta pitää pitää huolta, tottakai, mutta onko käytössäsi oikeat tuotteet? Tiesitkö, että jos ihosi on liian kuiva, se saattaa menettää elastisuuttaan ja vanheta ennenaikaisesti? Valitse siis tuotteet ihotyyppisi mukaan, jotta kosteutat ihoasi riittävästi

NordicFeel Lifestyle

Riippumatta siitä, mikä on ihotyyppisi, tarvitsee se kosteutta voidakseen hyvin. Saatat pestä ihoasi myös turhan usein tai sinulle vääräntyyppisellä puhdistusaineella, joka aiheuttaa ihosi turhaa kuivumista. Oikeat tuotteet löytääksesi sinun täytyy ensin ymmärtää ihotyyppisi.
Oikeanlainen ihonhoito suojaa ihoasi ulkoisilta ärsykkeiltä ja epäpuhtauksilta hidastaen ihosi ennenaikaista vanhenemista ja samalla luo kauniin ja kuulaan ihon, joka silminnähden voi hyvin. Katso koko ihonhoitotuotevalikoimamme tästä.

Kuiva Iho

Kuivan ihon kosteustasapainoa on vaikeampi ylläpitää. Ihohuokoset ovat kuivassa ihossa usein pieniä ja harvoin finnit viihtyvät kuivassa ihossa. Sitä vastoin ihon kuivuus paljastaa ennenaikaisia kuivuudesta johtuvia ryppyjä. Iho tuntuu kiristävältä pesun jälkeen ja yksinkertaisesti kuivalta.

Ihosi on siksi hyvin herkkä kaikille ulkoisille tekijöille kuten kylmyydelle, lämmölle tai huonolle ruokavaliolle. Kuiva iho kaipaa kosteutta, rasvaa ja suojaa! Satsaa oikeanlaiseen päivävoiteeseen, kosteutta boostaaviin seerumeihin ja kasvoöljyihin ja käytä säännöllisesti ravitsevaa kasvonaamiota vähintään kahdesti viikossa. Ole sitävastoin varovainen kuorinnan suhteen.

Tuotteita kuivalle iholle

Aroma Cleanse 3 In 1 Hydra-Radiance Foam 50ml

Decléor
Lue enemmän

Hydra Quench Cream Mask 75ml

Clarins
Lue enemmän

Sisu Moisture Remedy Day & Night Cream 50ml

Lumene
Lue enemmän

Normaali iho

Jokaisen unelmaiho? Kyllä, mutta oikeastaan normaali iho on sekoitus rasvoittuvasta ja normaalista ihosta, jossa ihon rakenne on sileä ja ihosolut normaalikokoiset. Iho ei ole rasvainen eikä finnejä juurikaan ihoon ilmaannu. Iho ei myöskään tunnu kuivalta pesun jälkeen. Totuus kuitenkin on, että iän myötä ihon oma luonnollinen rasvatuotanto laskee ja harvemmalla aikuisella voidaan katsoa olevan normaali iho.
Normaali iho tarvitsee kuitenkin paljon kosteutta ylläpitääkseen suojan ulkoisia ärsykkeitä vastaan. Pidä huoli siitä, että kasvovoiteesi sisältää aurinkosuojan ja että käytät kosteuttavaa kasvonaamioita vähintään kerran viikossa.

Tuotteita normaalille iholle

Purifying Cleansing Gel 212ml

Exuviance
Lue enemmän

Indeed Laboratories Hydration Booster 30ml

Indeed Laboratories
Lue enemmän

Multi-Active Night Revitalizing Night Cream Normal/Combination Skin 50ml

Clarins
Lue enemmän

Sekaiho

Sekaihon tunnistaa siitä, että osa kasvoista on kuivaa ja osa rasvaista. Ehkä ihosi on normaali tai kuiva poskipäiltä mutta rasvainen ns. T-alueella? Vai häviääkö meikkivoiteesi lounasaikaan mennessä kun taas poskipuna säilyy afterworkiin? Sekaiholle on fiksua käyttää täsmätuotteita kasvon osien eri tyyppien mukaisesti. Käytä syväpuhdistavaa naamiota kasvojen rasvaisimmille osille ja kuiville osille ravitsevaa naamiota.

Tuotteita sekaiholle

Cellular Performance Extra Intensive Mask 75ml

Sensai
Lue enemmän

Toning Lotion With Iris (Alcohol-free) Combination/Oily Skin 200ml

Clarins
Lue enemmän

Rénergie Nuit Multi-Lift Night 50ml

Lancôme
Lue enemmän

Rasvoittuva iho

Rasvoittuva ihon tunnistat siitä, että iho useimmiten kiiltelee ja tuntuu rasvaiselta, ihohuokoset ovat normaalia suurempia. Mutta rypyt näkyvät rasvaisessa ihossa myöhemmin kuin kuivassa ihossa. Sitävastoin finnit viihtyvät rasvaisessa ihossa, ihon kuivattaminen ei kuitenkaan ole ratkaisu finnien vähentämiseen.
Rasvoittuvan ihon kosteutus on vähintään yhtä tärkeää kuin kuivankin iho jottei iho kompensoisi kuivuutta lisäämällä rasvan eritystä. Satsaa rasvaiselle iholle tarkoitettuihin kosteuttaviin voiteisiin ja geeleihin ja vältä ihon liiallista pesemistä vedellä. Valitse tuotteita, jotka sisältävät esim. silicaa ja merilevää, jotka sitovat ihon rasvaisuutta samalla ihoa kosteuttaen.

Tuotteita rasvoittuvalle iholle

Lähde Pure Arctic Miracle 3-in-1 Micellar Cleansing Water 50ml

Lumene
Lue enemmän

Pore Minimizing Serum 30ml

Clarins
Lue enemmän

Wild Rose Smoothing Night Cream 30ml

Weleda
Lue enemmän
Kerro ystävillesi!