Kaikki mitä sinun tulee tietää aktiiviaineista

Ihonhoidon yhteydessä törmää usein käsitteeseen aktiiviset aineet. Mutta mitä nämä aineet oikeasti ovat? Mitä tarkoittaa, että jokin ainesosa on aktiivinen? Tässä artikkelissa vastaamme näihin kysymyksiin.

Ihonhoidossa aktiiviset ainesosat tarkoittavat aineita, jotka tunkeutuvat ihon läpi ja vaikuttavat syvällä. Aktiiviset ainesosat auttavat ihosolujamme tekemään parempaa työtä ja näin ihosta tulee terveempi ja hyvinvoivempi. Joten, mitkä ovat ne aktiiviset ainesosat, jotka todella toimivat?

Retinoli

Retinoli on yksi dokumentoiduimmista ainesosista ihonhoidossa. Ainesosa sisältää A-vitamiinia, joka auttaa moneen asiaan: vähentää akne-ongelmia, parantaa solujen uusiutumista, lisää kollageenin tuotantoa ja vähentää pigmenttiläiskiä. Retinoli on tehokas aktiivinen ainesosa, joka antaa tuloksia jopa pieninä pitoisuuksina. Muista tottua ihoon askel askeleelta ja käytä aurinkovoidetta joka päivä, kun käytät retinolia
iholla.

Sytenoli/Bakuchioli

”Luonnon oma retinoli”. Sytenolia/Bakuchiolia kutsutaan usein tällä nimellä, koska sillä on samanlaisia ominaisuuksia kuin retinolilla. Sytenoli sisältää muun muassa bakuchiolia, kasviuutetta, joka on myös antioksidantti. Bakuchioli on miedompi ja rauhoittavampi kuin retinoli ja sopii siksi herkälle iholle.

Peptidit

Nämä ovat pieniä aminohappolinkkejä, proteiinien rakennuspalikoita, jotka toimivat ihon signaaliaineina. Peptidit saavat ihon käyttäytymään paremmin kuin ollessamme nuoria. Tämä tarkoittaa sitä, että ihosta tulee joustavampi, siinä on vähemmän näkyviä juonteita ja ihon sävystä tulee tasaisempi. Iho näyttää yksinkertaisesti nuorekkaammalta. Peptidejä löytyy luonnostaan ​​ihosta, joten tämä on ainesosa, jota kaikkien iho sietää.

 

Hyaluronihappo

Kosteuttava ainesosa numero yksi! Hyaluronihappo ei todellakaan ole happoa, vaan sokeria, jota löytyy luonnostaan ​​ihosta. Hyaluronihapon tehtävänä on sitoa kosteutta ihoon. Se toimii melkein kuin magneetti; molekyyli, joka voi sitoa itseensä yli 1000 kertaa oman painonsa verran vettä. Mieto mutta erittäin tehokas kosteuttaja, joka tulisi sisältyä jokaisen ihonhoitorutiiniin.

AHA- ja BHA-hapot

Näitä kutsutaan usein myös kosteushapoiksi ja ne ovat tehokkaita aktiivisia ainesosia. Yhteistä näille hapoille on se, että niillä on kuoriva vaikutus, ne lisäävät solujen uusiutumista ja tekevät hyvää sekä tukkeutuneelle akne-iholle että ikääntyvälle iholle, jossa on hienoja juonteita ja pigmenttiläiskiä. AHA-hapot, kuten mantelihappo, glykolihappo ja maitohappo, vaikuttavat ikääntymistä vastaan, kun taas BHA-happoa, kuten salisyylihappoa, käytetään akneen taipuvaisen tai rasvaisen ihon hoitoon. BHA-happo liuottaa talia ja kuolleita ihosoluja huokosissa.

Niasiiniamidi

Toinen nimi B3-vitamiinille. Tämä on superainesosa, joka todella tekee ihmeitä iholle ja on yksi ihonhoitoaineista, jolla on paras dokumentoitu vaikutus. Niasiiniamidi rauhoittaa, korjaa ja ehkäisee. Jos sinulla on ongelmia suurten ihohuokosten, pigmenttiläiskien, juonteiden, kuivuuden tai punoituksen kanssa, kannattaa ehkä kokeilla niasiiniamidia. Ainesosa sopii kaiken ikäisille ja ihotyypeille ja sitä voidaan yhdistää myös muiden aktiivisten ainesosien kanssa.

Kerro ystävillesi!