Cliniquen ihonhoito-opas: Ihonhoitorutiinit eri ihotyypeille/eri iho-ongelmiin

Tervetuloa Cliniquen ihonhoito-oppaaseen! Tässä oppaassa tutustumme eri ihotyypeille ja eri iho-ongelmiin suunnattuihin ihonhoitorutiineihin. Oletko valmis aloittamaan matkan kohti hehkeämpää ja terveempää ihoa? Lue eteenpäin saadaksesi arvokkaita vinkkejä ja oppia Cliniquen asiantuntijoiden suosittelemista ihonhoitorutiineista.

Kaikki Clinique-tuotteet ovat allergiatestattuja ja 100% tuoksuttomia.

Kuiva ja kosteusköyhä iho

Vahva kosteussuoja tarkoittaa, että iho pystyy säilyttämään oman kosteutensa ja pitämään ympäristön ärsyttävät aineet ulkona. Kun iho vanhenee tai on vaurioitunut auringosta, sen kyky ylläpitää luonnollista kosteussuojaa heikkenee.

Kuinka voin pitää ihoni kosteutettuna?

Juo runsaasti vettä ja noudata päivittäistä ihonhoitorutiinia, johon kuuluu hellävarainen kuorinta. Kuorinta helpottaa kosteusvoiteen ja sen hyödyllisten ainesosien imeytymistä ihoon. Kosteutta ihoasi vähintään kahdesti päivässä. Näin hienot juonteet ja kiristävä tunne korvautuvat sileällä, terveellä ja hehkuvalla iholla. Jos iho tuntuu päivän aikana kuivalta, taputtele kosteusvoidetta päälle. Moisture Surge on täydellinen pikakosteutus ihollesi. Intensiivisempää kosteuskäsittelyä varten lisää kosteuttava naamio rutiiniisi. Moisture Surge Overnight Mask sammuttaa ihon janon nukkuessasi.

Jos etsit ihonhoitotuotteita kuivalle iholle, tutustu Moisture Surge -tuotesarjaan, joka on täydellinen ravitsemaan kuivaa ihoa kasvojen ja kaulan alueella. Kokoelmaan kuuluu mm. myydyin Moisture Surge 100H Auto-Replenishing Hydrator, geelikoostumuksinen kosteusvoide kuivalle iholle, joka kosteuttaa syvästi ja antaa iholle täyteläisen hehkun. Sarjasta löytyy myös aurinkosuojan (SPF25) sisältävä päivävoide.

Cliniquen kuivan ihon ihonhoito-rutiini:

 1. All About Clean Liquid Facial Soap Mild 200 ml

  Clinique
 2. Clarifying Lotion 2 200 ml

  Clinique
  21,90 € Loppuunmyyty Saatavilla eri kokoja
 3. Moisture Surge 100H Auto-Replenishing Hydrator 50 ml

  Clinique
 4. Moisture Surge Overnight Mask 100 ml

  Clinique
 5. All About Eyes 15 ml

  Clinique
 6. Moisture Surge Lip Hydro-Plump Treatment 10 ml

  Clinique
 7. Moisture Surge 50 ml

  Clinique

Anti-aging-ihonhoito peptidien avulla

Peptidejä on ylistetty ihonhoidon uusina ihmeaineina, ja ne ovat liittyneet retinolin ja hyaluronihapon rinnalle ikääntymistä ehkäisevien ainesosien hall of fameen, mutta mitä ne oikeastaan tekevät? Ja miksi ne kannattaa lisätä ihonhoitorutiiniisi?

Peptidit ovat lyhyitä aminohappoketjuja, joita pidetään kollageenin, elastaanin ja keratiinin kaltaisten välttämättömien proteiinien rakennuspalikoina – proteiinien, jotka vaikuttavat ihon sävyyn, rakenteeseen ja kimmoisuuteen. Peptidejä on monenlaisia, mutta ihonhoidossa merkittävimmät peptidit ovat signaalipeptidit, jotka auttavat maksimoimaan välttämättömien proteiinien, kuten kollageenin ja elastaanin, tuotantoa ihossa, sekä kuljettajapeptidit, jotka kuljettavat hivenaineita ja entsyymejä auttaakseen ihoa paranemisessa ja proteiinien tuotannossa.

Vaikka peptidejä usein yhdistetään ikääntymisen ehkäisyyn, niillä on monia hyötyjä iholle. Peptidit eivät ainoastaan auta täyteläistämään ihoa ja vähentämään juonteiden ja ryppyjen näkyvyyttä, vaan ne voivat myös vahvistaa ihon suojakerrosta sekä rauhoittaa ärsytystä ja tulehdusta. Riippumatta ihonhoitotavoitteistasi, kannattaa etsiä kosteusvoide, joka yhdistää peptidit ja kosteuttavat ainesosat, kuten hyaluronihapon, esimerkiksi Smart Clinical Repair Wrinkle Correcting Cream. Ihotautilääkäreiden kehittämässä koostumuksessa on erittäin tiivistettyjä ikääntymistä ehkäiseviä teknologioita ja peptidirikas kompleksi, joka auttaa vahvistamaan ihoa. Iho tuntuu vahvemmalta ja näyttää sileämmältä, kun taas hyaluronihappo kosteuttaa ihoa pitkäkestoisesti.

Cliniquen anti-aging-ihonhoitorutiini

 1. All About Clean Liquid Facial Soap Mild 200 ml

  Clinique
 2. Smart Clinical Repair Wrinkle Correcting Serum 30 ml

  Clinique
 3. Smart Clinical Repair 50 ml

  Clinique
 4. Smart Clinical Repair Lifting Face + Neck Cream

  Clinique
 5. Smart Clinicial Repair 15 ml

  Clinique
 6. Smart Clinical Repair Spf 30 Wrinkle Correcting Cream 75 ml

  Clinique

Epäpuhdas iho

Mikään ihonhoitorutiini rasvaiselle tai epäpuhtauksiin taipuvaiselle iholle ei olisi täydellinen ilman salisyylihappoa – eli beetahydroksihappoa (BHA)

Cliniquen Anti-Blemish Solutions -puhdistusvaahto on paras puhdistusaine akneiholle tai epäpuhtauksiin taipuvalle iholle, koska se on erityisesti kehitetty sisältämään kuorivia ainesosia, kuten salisyylihappoa ja asetyyliglukosamiinia, jotka auttavat poistamaan kuolleet ihosolut, jotka voivat tukkia huokosia. Se sisältää myös öljyä kontrolloivia ainesosia sekä ärsytystä lievittäviä ainesosia. Jos pidät virkistävästä geelimäisestä koostumuksesta, kokeile Anti-Blemish Solutions -puhdistusgeeliä.

Pysyäksesi askeleen edellä aknea ja epäpuhtauksia, levitä hellävarainen mutta tehokas nestemäinen kuorintavoide kahdesti päivässä. Anti-Blemish Solutions Clarifying Lotion, on loistava tapa pitää finnit kurissa, ilman liikakuorintaa, mikä itse asiassa voi ärsyttää ja levittää olemassa olevia epäpuhtauksia.

Hoida olemassa olevia finnejä ja pysy askeleen edellä uusia käyttäen Anti-Blemish Solutions All-Over Clearing Treatment -hoitotuotetta. Tämä öljytön hoitovoide auttaa kosteuttamaan, tasoittamaan ja rauhoittamaan ihoa samalla kun se estää tulevia finnejä. Yleinen harhaluulo on, että rasvainen ja epäpuhtauksiin taipuvainen iho ei tarvitse kosteusvoidetta, mutta itse asiassa kevyt, ei-komedogeeninen kosteusvoide auttaa palauttamaan ihon öljytasapainon ja rauhoittamaan mahdollista ärsytystä, joka johtuu epäpuhtauksista tai voimakkaista aknenhoidoista.

Clinique tietää, kuinka tärkeää on huolehtia ihostasi jokaisessa vaiheessa – mukaan lukien meikkaus. Dermatologien testaama ja salisyylihappoa sisältävä, uudelleen muotoiltu Acne Solutions Liquid Makeup on jatkoa Cliniquen kehittyneimmille epäpuhtauksia korjaaville tuotteille. 

Cliniquen epäpuhtaan ihon ihonhoitorutiini:

 1. Anti-Blemish Solutions 125 ml

  Clinique
 2. Anti-Blemish Solution 30 ml

  Clinique
 3. Anti-Blemish Solutions 200 ml

  Clinique
 4. Anti-Blemish Solutions 30 ml

  Clinique
 5. Anti-Blemish Solutions 50 ml

  Clinique
 6. Anti Blemish Solutions 100 ml

  Clinique

Ihon punoitus

Rauhoita ärtynyttä ihoa, lievitä epätasaisuutta Cliniquen herkälle iholle suunnitelluilla Redness Solution -ihonhoitotuotteilla, jotka on tarkoitettu erityisesti punoituksen vähentämiseen. Sarjan tuotteet sisältävät erittäin rauhoittavia probiootteja, jotka vahvistavat ihon suojakerrosta ja palauttavat terveen tasapainon ihon sävyyn.

Redness Solution -tuotteet sopivat hyvin myös rosacea-iholle.

Cliniquen ihonhoitorutiini herkästi punoittavalle iholle:

 1. Redness Solutions 150 ml

  Clinique
 2. Clarifying Lotion 1.0 200 ml

  Clinique
 3. Redness Solutions 50 ml

  Clinique
 4. Redness Solutions

  Clinique

Epätasainen iho ja tummat läiskät

Mistä tummat läiskät johtuvat?

Hyperpigmentaatio tapahtuu, kun melanini (pigmentti, joka antaa ihon värin) tuotanto ylittyy, luoden tummia läiskiä iholle, jotka vaihtelevat kooltaan, väriään ja määrältään. Kun ihosolu joutuu hyökkäyksen kohteeksi, kuten UV-säteilylle, se alkaa automaattisesti tuottaa ylimääräistä määrää melaninia itsepuolustuksena, mikä voi johtaa tummien läiskien ilmenemiseen.

Tasoita ihosi ja saavuta selvä, virheetön lopputulos käyttämällä ihonhoitotuotteitamme epätasaiselle ihonsävylle. Hyperpigmentaation torjumiseksi käytä ihotautilääkäreiden kehittämiä kaavoja, jotka on suunniteltu hienostamaan ihon rakennetta ja tasaamaan ihon sävyä rakentaen samalla vahvemman suojan ulkoisia ärsykkeitä vastaan, jotka voivat aiheuttaa värivirheitä. Kirkastavat kasviuutteet ja vitamiinit auttavat vähentämään pigmentaatiota kasvoilla ja mahdollisia ei-toivottuja tummia läiskiä. Jos haluat edelleen kehittää ihosi hehkua, tutustu väsymystä ja säteilyä vastaan suunniteltuun ihonhoitokokoelmaamme jatkaaksesi ihosi kirkastamista ja valaisemista.

Cliniquen ihonsävyä tasoittava ja kirkastava ihonhoitorutiini epätasaiselle iholle:

 1. All About Clean Liquid Facial Soap Mild 200 ml

  Clinique
 2. Clarifying Lotion 2 200 ml

  Clinique
  21,90 € Loppuunmyyty Saatavilla eri kokoja
 3. Even Better Clinical Radical Dark Spot Corrector 50 ml

  Clinique
 4. Even Better Clinical Brightening Moisturizer 50 ml

  Clinique
  47,90 € Loppuunmyyty Saatavilla eri kokoja

Herkkä iho

Clinique on aina asettanut ihon turvallisuuden etusijalle, tarjoten hellävaraisia, tehokkaita ja 100-prosenttisesti hajusteettomia tuotteita sopien erinomaisesti herkälle iholle.

Aloita herkän ihon hoitorutiinisi kasvojen pesulla herkälle iholle tarkoitetulla puhdistusvaahdolla, kuten Extra Gentle Cleansing Foam, joka hellävaraisesti poistaa päivittäiset epäpuhtaudet.

Puhdistuksen jälkeen kuori iho Clarifying Lotion 1.0, dermatologien kehittämällä nestemäisellä kuorintatuotteella. Tämä alkoholiton kuorintatuote on muotoiltu glyseriinin ja taikapähkinän kanssa tasapainottamaan, virkistämään ja hoitamaan herkkää ihoa tehokkaasti ärsyttämättä sitä.

Viimeistele herkälle iholle tarkoitetulla kosteusvoiteella, kuten Moisture Surge™ 100H Auto-Replenishing Hydrator, virkistävällä ja kevyellä geelivoidekosteuttajalla.

Cliniquen ihonhoitorutiini herkälle iholle:

 1. Extra Gentle Cleansing Foam 125 ml

  Clinique
 2. Clarifying Lotion 1.0 200 ml

  Clinique
 3. Even Better Clinical Radical Dark Spot Corrector 50 ml

  Clinique
 4. Moisture Surge 100H Auto-Replenishing Hydrator 50 ml

  Clinique

Tummat silmänaluset

Cliniquen All About Eyes -tuotteiden avulla silmänalusturvotus häviää sekunneissa ja silmänslueen ilme kirkastuu.

All About Eyes on silmälääkärien testaama tummien silmänalusten hoito kaikille ihotyypeille, joka auttaa häivyttämään tummia silmänalusia, turvotusta ja hienoja juonteita. Sopii käytettäväksi kahdesti päivässä. Saatavilla myös runsaamman koostumuksen omaavana All About Eyes Rich -voiteena, joka on rikastettu sheavoilla ja soveltuu erityisen kuiville ihotyypeille.

Täydennä ihonhoitorutiinisi näillä tuotteilla:

 1. Take The Day Off 125 ml

  Clinique
 2. All About Eyes 15 ml

  Clinique
 3. All About Eyes eye cream - Rich 15 ml

  Clinique
 4. Even Better All Over Concealer + Eraser 6 ml

  Clinique
Kerro ystävillesi!