Ensiapua punoittavalle iholle

Punoittava iho vai ruusufinni? Punoittavalla iholla on monta nimeä. Mutta mikä avuksi ärtyneelle iholle tai rumalle ihottumalle? Lue alla tavallisimmat syyt ja miten parhaiten niitä vältät.

NordicFeel Lifestyle

Miksi iho punoittaa?

Syitä voi olla todella monia. Ärtynyt ja punoittava iho pistelee tai kutisee joko jatkuvasti tai ajoittain. Syyt löytyvät useimmiten UV-säteilystä, kemikaaleista, elintarvikkeista tai stressistä mutta osin se voi olla myös perinnöllistä.

Joissain tapauksissa kyse on ihosairaudesta nimeltään Rosacea (ruusufinni), jossa ihon pintaverisuonet nousevat ylös ja punoittavat. Yleensä punoitusta syntyy kasvojen keskiosiin kuten poskille, leukaaan ja/tai otsaan.

 

Ratkaisuja ongelmaan

Käytä aina aurinkosuojaa SPF

Vältä alkoholia, voimakkaita mausteita sekä liiallista kahvin juontia. Pidä ihostasi erityistä huolta ja vältä joutumasta äkillisiin lämpötilavaihteluihin kuumasta kylmään ja päinvastoin.

Yritä myös välttää aurinkoa parhaasi mukaan ja käytä päivävoiteita, joissa on aurinkosuoja mukana.

Vältä tiettyjä aineita

Mikäli kärsit ruusufinnistä, tulee sinun välttää tuotteita, jotka sisältävät seuraavia aineita: mentol, eucalyptus, piparminttu, eteeriset öljyt, kasviekstraktit kuten laventeli, ruusu ja rosmariini sekä synteettisiä hajusteita. Suosi siis tuotteita, jotka on erityisesti suunniteltu herkälle ja punoittavalle iholle.

Redness Therapy Soothing Gel Cleanser 200ml

Murad
Lue enemmän

911 Pro Gel Multi-purpose Propolis Serum 30ml

Hey Honey
Lue enemmän

Calming Clay Mask 100ml

Quick Fix
Lue enemmän

Redness Solutions Makeup SPF 15 01 Calming Alabaster 30ml

Clinique
Lue enemmän
Kerro ystävillesi!