Ensiapua punoittavalle iholle

Punoittava iho vai ruusufinni? Punoittavalla iholla on monta nimeä. Mutta mikä avuksi ärtyneelle iholle tai rumalle ihottumalle? Lue alla tavallisimmat syyt ja miten parhaiten niitä vältät.

NordicFeel Lifestyle

Miksi iho punoittaa?

Syitä voi olla todella monia. Ärtynyt ja punoittava iho pistelee tai kutisee joko jatkuvasti tai ajoittain. Syyt löytyvät useimmiten UV-säteilystä, kemikaaleista, elintarvikkeista tai stressistä mutta osin se voi olla myös perinnöllistä.

Joissain tapauksissa kyse on ihosairaudesta nimeltään Rosacea (ruusufinni), jossa ihon pintaverisuonet nousevat ylös ja punoittavat. Yleensä punoitusta syntyy kasvojen keskiosiin kuten poskille, leukaaan ja/tai otsaan.

 

Ratkaisuja ongelmaan

Käytä aina aurinkosuojaa SPF

Vältä alkoholia, voimakkaita mausteita sekä liiallista kahvin juontia. Pidä ihostasi erityistä huolta ja vältä joutumasta äkillisiin lämpötilavaihteluihin kuumasta kylmään ja päinvastoin.

Yritä myös välttää aurinkoa parhaasi mukaan ja käytä päivävoiteita, joissa on aurinkosuoja mukana.

Vältä tiettyjä aineita

Mikäli kärsit ruusufinnistä, tulee sinun välttää tuotteita, jotka sisältävät seuraavia aineita: mentol, eucalyptus, piparminttu, eteeriset öljyt, kasviekstraktit kuten laventeli, ruusu ja rosmariini sekä synteettisiä hajusteita. Suosi siis tuotteita, jotka on erityisesti suunniteltu herkälle ja punoittavalle iholle.

Suosittelemme:

 1. Redness Solutions 150 ml

  Clinique
 2. Redness Solutions 50 ml

  Clinique
 3. Goodbye Redness Centella Mask 23 ml

  Benton
 4. Evercalm Redness Relief Serum 30 ml

  REN
 5. Prime Time Redness-Reducing Primer 30 ml

  bareMinerals
Kerro ystävillesi!