Mitä ovat pigmenttiläiskät ja mistä ne johtuvat?

Aurinko, kesä ja rumat pigmenttiläiskät. Vuoden ihanimpana aikana olemme auringolle erittäin alttiina ja siitä seurauksena valitettavasti useille ilmestyy myös ikäviä pigmenttiläiskiä. Mutta ei hätää, tähänkin löytyy ratkaisuja.

NordicFeel Lifestyle

Mitä ovat pigmenttiläiskät ja mistä ne johtuvat?

Auringolle altistuessa voi ihon melaniini kasaantua yhteen ja muodostaa iholle tummia pigmenttiläiskiä. Usein ne ilmestyvät joko poskille, otsaan tai ylähuulen päälle. Tummia läikkiä kutsutaan hyperpigmentaatioksi, joka voi johtua monesta eri syystä.

Useimmiten läikät muodostuvat auringonoton seurauksena tai sitten niiden syntyyn löytyy hormonaalinen selitys. Hormonien aiheuttamat pigmenttiläiskät syntyvät yleensä raskauden aikana tai e-pillereiden käytöstä ja ne voivat myös itsestään  häipyä mutta voi myös olla, että  joudut etsimään apua  pigmentaatiota hidastavista tuotteista.

 

Ratkaisuja

Käytä aina aurinkosuojaa

Tärkeintä on välttää aurinkoa taistelussa pigmentaatiota vastaan tai ainakin suojata iho aina riittävän korkealla suojakertoimella. Käytä siis aina kasvovoidetta, jossa on suojakerroin ja suojaa varsinkin pigmenttiläiskille suotuisat kasvojesi  osat (posket, ylähuuli, otsa) huolella.

Käytä ongelmaan kehitettyjä tuotteita

Tehokkaat voiteet voivat tehdä jopa ihmeitä pigmentoituneelle iholle! Tietyt ainesosat estävät melaniinin tuotantoa iholla ja siten hidastavat uusien pigmenttiläiskien syntyä kasvoille. Toiset ainesosat taas kuorivat ja kirkastavat ihoa.

Ole kärsivällinen

Taistossa pigmenttiläiskiä vastaan tarvitset kärsivällisyyttä. Ongelman laajuus ja pitkäaikaisuus riippuu siitä, miten syvällä ihossa läikkä on ja minkätyyppisestä pigmentaatiosta on kyse.

Suosittelemme

Hydra Floral White Petal Repairing & Renovating Sleeping Mask 50ml

Decléor
Lue enemmän

Bio-Performance Glow Revival Serum 30ml

Shiseido
Lue enemmän

OptiLight Tone Corrector 30ml

Exuviance
Lue enemmän
Kerro ystävillesi!